Hidroplánok füvön, vízen Amerikában

Két hete volt a világ legnagyobb pilóta találkozója Chicago mellett Oshkoshban, ahol a hagyományok szerint a repülőtéren a füvön és a tavon a hidroplán bázison is mutatták magukat a vízről felszálló gépek.

repjegyvadász1

Irtunk már máshol az EAA AirVenture Oshkosh-ról, most jöjjenek a hidroplánok először a többi gép között a füvön.

osh311

A füvön még mindig a gyönyörűen karbantartott old timerek viszik el a pálmát. A Grumman az minden évben itt van, viszont mögötte egy igazi ritkaság, az olasz Piaggio Royal Gull, ketten együtt bőven elérik a 150 évet.

aircam1beaver1albatross11

Az ICON repülőgépgyár az EAA Ifjú Sasok programjának adományozta az A5 kétéltű repülőgépének első széria gyártott példányát. Az ICON A5 a tavon is sikeres bemutatót tartott, lejjebb parkol ott az állóképünkön.

Új hidroplán típus sajnos nem mutatkozott be idén, Burt Rutan is csak egy előadást tartott a SkiGull-ról, még modellt se hozott. Hasonlóan repülőgép nélkül szerepeltek a francia Akoya új vezetői, a céget nemrégen lehelte új életre egy kínai befektető.

super petrelseawind 300
warrior seaplanekodiak

A gyárak elhozták a fűre az aktuális értékesített modelljeiket. A felső két képen a kétfedelű brazil Super Petrel, ő a vízen is bemutatkozott és az amerikai SeaWind már régi motorosok, a Warrior Bush Cat és a Kodiak frissebbek. Utóbbi a Cessna Caravan Amphibia versenytársa, aki szintén jelen volt a füvön.

icon88

A repülőtér szomszédságában található a Winnebago tó, rajta egy kellemes öbölben a Hidroplán Bázis és kemping. Egy drón óvakodott föléjük akkor, amikor nem volt fel és leszállás, nagyon attraktív filmet készítettek róla.

A cikk irása után befutott egy ragyogó album is a hidroplánokról.

Címkék: Amerika    hidroplán    old timerek    repülő fesztivál    újdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL