Nagy Viking Twin Otter üzletkötés Párizsban

A kínaiak nem aprózzák el, egyszerre 50 darab új Viking Twin Otter series 400 típusú 19 személyes repülőgépet rendeltek, többségükben kétéltű hidroplánt múlt héten a párizsi légi parádén.

repjegyvadász1

A szerződést stílszerűen a Le Bourget repülőtéren levő állóhelyen parkoló repülőgép árnyékában írták alá. A kanadai Viking Air repülőgépgyár részéről David Curtis elnök-vezérigazgató, a kinai Reingwood Repülési konszern részéről pedig Cristofer Wang ügyvezető igazgató szignált, az urak a képen.

vikingparis
Fotók: Viking Air

Az üzlet értéke 350 millió dollár. Megkötését az tette lehetővé, hogy nemrég a kinai polgári repülési hatóság megadta a Viking Twin Otternek Kínában is a típus engedélyt. Az első két gépet már az év végén leszállítják, a többit pedig a következő 5 évben évenként arányosan. Ez volt a kanadai gyár eddigi legnagyobb üzlete.

A Vizirepülés.hu kérdésére a Viking azt nyilatkozta, hogy a kínai vevő még nem döntött arról, mennyi lesz ebből a kétéltű hidroplán, de az már biztos, hogy a gépek többsége ilyen konfigurációban szerelve kerül majd Kínába. Jelenleg még nem tudható, milyen kínai hidroplán légitársaság repüli majd azokat.

viking122

A felek nem egyszeri adásvételi, hanem olyan stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek, amely a kínai fél számára a helyi piaci képviseletet, a repülőgépek szervizelését, a pilóták oktatását, marketinget és később várhatóan a gyártásban való közreműködést is magában foglalja.

viking11viking32vikingparis23

A kanadai vezérigazgató az aláírás során kijelentette, hogy a kínai cég ezzel a megrendeléssel végleges világhírnevet szerzett a Viking Twin Otternek és a kínai piacon közösen 20 év alatt akár 500 gépet is eladhatnak. A következő 10 évben a hidroplán repülés területén pedig a leggyorsabb növekedés Kínában várható.

Címkék: Amerika    Ázsia    gyár    hidroplán    Kanada    újdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL