Második hidroplán Horvátországban

Úszótalp felszerelésre megérkezett a második leendő hidroplánjuk Svájcba és folytatták a bemutató utakat az Adrián a német tulajdonú European Costal Airlines hidroplán légitársaság első gépével.

A DHC6-300 Twin Otter egy chilei bányavállalaté volt, amely most Bernbe a RUAG repülőgépgyár műhelyébe érkezett. Ott a sima futóműveket majd kétéltű úszótalpra cserélik.

második gép1

Az első hidroplánjukat is használtan vették tavaly Ausztráliából, Sydney-ből, ami korábban is hidroplán volt és a repülőgépet szintén a RUAG újította fel.

dubrovnikdubrovnik1korcula3

Márciusban és áprilisban tartottak két demonstrációs utat, nyilván a fenti új második gép bevethetősége okán. Egyet lefelé Dubrovnik irányába, másikat felfelé Zadar városába. Ezeken az utakon a megyei és városi vezetők és a kikötői hatóságok képviselői vettek részt.

A hidroplán légitársaság bemutatta, hogy a nagyobb helyeken – Dubrovnik és Zadar – kiépít majd egy kikötőt. Kisebb helyeken odaálltak a partfal mellé vagy a vitorláskikötő egyik végére. Végül bemutattak egy olyan megoldást is, amikor a hidroplán a kikötő előtt egy bójánál várakozott, az utasokat meg motorcsónakkal vitték ki a közeli kikötőbe.

silba2silba3skrivena luka

Jelenleg a társaság négy hidroplán kikötőt működtet az Adrián. Ezek a létrejöttük sorrendjében Split Seaside, ami egy falu Split mellett, Jelsa Hvar szigetén, Rab északra és karácsonytól Pula az Isztriai félsziget alján. Kerékkel két reptérre szállnak le, Zágrábba és Fiume-Rijeka-ba és onnan vihetnek utasokat a szigetekre vagy a távolabbi partokra.

Az egy hidroplán teljes kihasználásával holnaptól a következő napi programot repülik. Split – Jelsa – Split – Pula – Fiume Airport – Rab – Zágráb Airport – Rab – Fiume Airport – Pula – Split – Jelsa – Split.

látképublitakeoff

A 13 perces repülőútnyi Split Jelsa között reggel este és az egy órás Split – Pula között is délelőtti és délután járat repül. A többi pedig a repterekről hord rá az adriai üdülőkre. Nyilván a második géppel a demostrativ utakat repülik majd minél hamarabb, aztán a következő hidroplánnal jöhetnek a kisebb célpontok még a menetrend szerinti forgalomban.

Címkék: Európa    Földközi tenger    hidroplán    kikötő    légitársaság    menetrendszerinti járat

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL