Karácsonyi könyvünk: lesz-e újabb hidroplán aranykor?

A Magyar Nemzet Online felületén két éve minden pénteken blogot írok a hidroplánokról, december közepén jelenik meg a 99. bejegyzés. Sokan javasolták, hogy állítsak össze belőlük egy könyvet, megfogadom a tanácsukat, csak csavarok rajta egyet.

hidroplánokcimlap400

A Repülni JÓ Összerakható Könyvünkhöz hasonlóan az “aranykor” is digitális kiadású lesz. Minek akkor újra feltenni a 99 posztot, ha már mindegyike a világhálón megtalálható, elég hozzá egy tematikus link gyűjtemény.

Viszont mindenképp elé kívánkozik egy ötven oldal, ahol nem köt a blog rövid terjedelme, és három fontos témáról írhatok hosszabban.

b314

Boeing hidroplán B314, mögötte a Jumbo, a Boeing B747

1. Régóta foglalkoztat, hogy a PanAm főnök Juan Trippe, akinek a klipperekkel leginkább köszönhetjük a két háború között a hidroplánok aranykorát, vajon kivételes fejlesztési erejével miért cserélte le azokat kerekes óriásgépekre, többek között a Boeing B747 Jumbójára.

Exif_JPEG_PICTURE

Mögötte egy japán többcélú hidroplán

2. Az elmúlt ötven évben, ha soványan is, de a világon fennmaradtak a hidroplán repülés különböző formái. Vajon milyen előnyök miatt?

akoyajobb

Mögötte a 2500 székes Beriev terv

3. Mit hoz a jövő az elektromos hajtással, a drón irányítás beültetésével, az óriás hidroplán tervek leporolásával, hogy csak a fontosabbakat említsem.

A válasz a HIDROPLÁNOK Könyvben, ami 2014 december 15-én jelenik meg a Digitalstand felületén 500 Ft-os áron.

Rendelje meg most csak 300 Ft-ért a varghson@chello.hu mail címen.

Ajándékozza az elektronikus könyv kódját egy emailon keresztül szeretteinek karácsonyra, tableten, tv-képernyőn, nagyobb mobiltelefonon is jól olvasható, no meg laptopon és számítógépen is.

Karácsonyi kirakat könyvespolcunk:

konyvrepkönyvhcim150

Kattintson a képekre és vásároljon egyszerűen!

Címkék: hidroplán    képtár    történelem    újdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL