Képtár: hajók és hidroplánok egy osztrák tavon

Múlt héten Ausztriában jártunk egy hegyekkel körbeölelt tavon, ahol már tizedik alkalommal rendezték meg a rádiótávirányitású modellek találkozóját. A főszereplők a hajók voltak, de a repülő hajók, a hidroplánok is le-felszálltak a tó vizére.

tatabanner12

A lunzi strandon családias hangulattal, sok gyerekkel találkoztunk. A hajós depo történelmi modellekkel, mai hajókkal, köztük turbinás sebesség királyokkal volt tele, a hidroplánok többnyire a fűre szorultak.

Exif_JPEG_PICTURE

A rendezők két helyet jelöltek ki a modellek úsztatására, reptetésére. Egy kis öblöt a lassabb járműveknek és egy igazi nagy pályát a szabadtéri színpad előtt.

Exif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTURE

A két nap során az időjárás csak rövid ideig volt kegyes a résztvevőkhöz, többnyire szakadt az eső, de úgy igazából. Szerencsére a modellek nem áznak be, tréfálkoztak néhányan, ezért esőben is bár talán kisebb kedvvel, de száguldottak, repültek a pilóták.

Exif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTURE

A nyitóképünk mögött látható turbina hajó 160 kilométer/óra sebességgel repesztett néhány másodpercig, mert a tó nem kínált elég vizet. A hidroplánok pedig többnyire köröztek, néha le-leszállva.

Exif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTURE

Néha történtek motorcsónak modell borulások, vízbe esések, amit egy elektromotoros csónakba pattanva talpra állítással többnyire elhárítottak, de néhány modell összetörésén is jót nevettek, több hétvége rámegy a javításra, mondták legyintve.

Exif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTURE

A gyári modellek mellett saját építésű hidroplánok is repültek. Az első képen régi barátunk Johann egy különleges kacsaszárnyú géppel, az utolsó képen pedig új barátunk Thomas egy általa tervezett és épített habgéppel érkezik a vízi repülőtérre. Középen pedig Manfred éjszakai repüléshez öltözve újból bekapcsolta világító kalapját.

Exif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTURE

Elhozták az Onda-t, az egyik első gőzhajtású csónak modellt is, amit tűzoltási gyakorlatnak is alávetettek. Amúgy hihetetlen a kidolgozottság, szinte megszólal a képen a a modell, a beállításból nem lehet látni, hogy a mérete csak egy alkarnyi.

Címkék: Ausztria    hidroplán    képtár    rc-modell   

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL