Spanyol Légierő 43 Csoportja – a tűzoltó repülőgépek

Spanyolországban a légierő üzemelteti a tűzoltó repülőgép flottát, tavaly több mint kettőezer repülési órát voltak éles bevetésen és 5900 dobást hajtottak végre a tűzfészkekre.

Rekordot is jegyeztek: tavaly nyáron a valenciai erdőtűznél 14 repülőgép egy nap alatt összesen 113 órát hordta és dobta a vizet a tűzfészkekre, ez volt a legnagyobb bevetésük.

A Grupo 43 nélkül már nem tudnák megvédeni a spanyol erdőket, kiváló az együttműködés a megrendelőként funkcionáló Környezetvédelmi Minisztérium és a Védelmi Minisztérium között. De meghívásra a hidroplánok külföldön is dolgoznak, tavaly például Görögországban és Bulgáriában is oltottak tüzet.

A csoport Bombardiar – korábban Canadair – típusú kétéltű tűzoltó repülőgépeket használ. 14 régebbi CL-215 és három modernebb Bombardier CL-415 áll szolgálatban.

Hidroplán Blogot indítottam
napi anyagokkal a Facebookon.
Lájkolja meg!

Végül mutatunk a Grupo 43 működéséről egy videót rengeteg kameraállásból. Tűzoltás közben a pilótáknak nagy bátorságra és szakértelemre van szükségük ahhoz, hogy a következő vízfelvételi körre is elrepülhessenek.

Korábbi anyagaink:
Tűzoltó repülőgépek Spanyolországban
Videóinterjú a Beriev Be-200 tűzoltó repülőgép pilóta kabinjában

Címkék: erdőtűz    Európa    tenger    tűzoltás    vizi repülőgépek

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL