Az első hidroplán légitársaság Hainan szigetén Kínában

Úgy hívják őket, hogy Meiya Air. Nyáron két Cessna 208B Caravan Amphibiával indítottak a szigeten Sanya központtal, majd 5 darab DHC6 Twin Otter Series 400 kétéltű hidroplánt rendeltek a kanadai Viking Air cégtől potom 30 millió dollárért, az elsőket jövő évi szállítással.

A Cessna Caravanok 9 személyesek, charterre és városnézésre használják őket először, majd az 1500 kilométeres hatótávolság okán akár Vietnámba, Hon Kongba, Fülöp Szigetekre is repülhetnek vele.

A Twin Otterek pedig 19 székkel szereltek, a Viking Air-rel való szerződés aláírásáról egy kép.

Ázsia legnagyobb hidroplán társasága címre pályáznak azzal, hogy még rendeltek két éven belül 18 darab Cessna 208B gépet, így 25 hidroplánuk lesz maximum 180 plusz 95, vagyis összesen 275 székes utasszállító kapacitással.

Meiya Air a kanadai modellt átvéve Sanya városában egy vegyes funkciójú hidroplán terminált is épít mintegy 60 ezer négyzetméteren tenger alatti szintekkel is a város egyik utcájának végében International Seaplanes Center Sanya Bay néven.

A képen látható nemzetközi forgalmat is lebonyolító létesítményben 20 hidroplán kikötőhely mellett 50 jacht számára is lesz kikötőhely. Itt helyezik el a cég központját és a pilóta képzést, a nemzetközi utaskiszolgálásban pedig nagy hangsúlyt helyeznek a VIP szolgáltatásokra, de egy kis légi múzeumot is terveznek.

Hidroplán Blogot indítottam
napi anyagokkal a Facebookon.
Lájkold meg!

2015-ben már évi háromszázezer utas kiszolgálásával számolnak, ami illik is a kínai Hawaii szigeteknek is nevezett terület profiljához.

Zárásként annyit, hogy a brit Columbiai Viking Air Repülőgépgyár is begyorsított, jövőre már a képen látható repülőgépet 14 nap helyett 11 nap alatt szerelnek majd össze.

Címkék: Ázsia    gyár    kikötő    Kína    légitársaság    tenger    városnézés felülről    vizi repülőgépek

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL