Repülések szüneteltetése Máltán

Szeptemberben sajnos a máltaiak is felfüggesztették az egyetlen menetrend szerinti hidroplán járatot Európában, de jövőre új géppel jönnek vissza.

A járatot a Harbour Air Malta a világ legnagyobb hidroplán légitársaságának helyi leányvállalata üzemeltette a főváros La Valetta nemzetközi kikötője és Gozo szigete között és vissza.

A járatot a képeken látható 14 személyes DeHavilland DHC-3 Turbine Single Otter típusú repülőgéppel repülték naponta kétszer, délelőtt és délután.

Az utazási irodákon keresztül a repülőgépet városnézésre is kibérelhették.

A kanadai cégcsoport több mint száz hidroplánnal rendelkezik és régóta tervezi Európa bevételét. Próbálkozott már Görögországban, ahova egy gépet adott több nyárra és legutóbb Irországban is emlegették, mint szakmai befektetőt.

A görög cég pár éve tönkrement, az írekkel még tárgyalnak.

Máltán eddig hat évig bírták, a szigetek közötti repülés megfelelt a Kanadában alkalmazott üzleti modelljüknek.

Az első FUSETRA találkozón Franciaországban pár éve volt alkalmam beszélgetni a máltai ügyvezetővel, aki elmondta, hogy az eredeti tervek szerint repülnének Szicíliába is. Az útvonalat többször próbálták engedélyeztetni, de szerinte valószínűleg a két sziget között közlekedő gyorshajó piacát védik azzal, hogy nem kaptak rá engedélyt.

Több máltai helyi idegenforgalmi oldal híre szerint a leányvállalat nem szűnt meg, 2013-ban a kanadaiak egy új géppel visszajönnek, hátha megy majd Szicília is.

Hiszen változnak a viszonyok, nemrég például az easyJetet napi öt Róma – Milánó járattal beengedték az olasz piacra.

Címkék: Európa    menetrendszerinti járat    városnézés felülről

2 hozzászólás

  1. Fekete Gábor

    2012. október 27. @ 21:16

    Ó, de kár érte! Egyszer repültem velük, a másodpilóta ülésében ülhettem. Nagyon jó fej volt a pilótájuk, egy fiatal kanadai srác és a felesége pedig magyar! 😀

  2. Repülni jó » Új hidroplán járat az Adrián

    2014. augusztus 28. @ 11:22

    […] hidroplán légitársasága, a kanadai Harbour Air leányvállalatot alapított Máltán. A helyi szigetek között szépen ment az üzlet, de ők igazából minimum egy Málta-Szicilia járatért jöttek ide […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL