Egygépes repülőtársaság Tasmániában

Bárhova elrepül a szigeten – képletesen szólva ahol egy csepp víz van – a Föld túlsó felén dolgozó Tasmanian Air Adventures hidroplán légitársaság, őket mutatjuk be.

A hidroplán társaság a nevében is a kalandokat preferálja egy olyan szigeten, ahol ötven-hetven éve még igazi kőkorszaki szakikkal találkozhatott egy leszálló repülőgép. A kép nem eredeti, de a hangulatot jól visszaadja.

A Tasmanian Air Adventures (TAA) céget 2011-ben két pilóta alapította. Egyikük Christiaan Durrant kapitány, aki a Qantas ausztrál légitársaságnál Boeing B-747 Jumbót repül és Timothy Robertson, aki kalandorként jobban ismeri Tasmánia különleges szépségeit.

A cég székhelyének azt a Hobart Waaterfrontot választották, ahová pár tíz éve még Ausztráliából a képen láthatóhoz hasonló Short S-25 Shandringham négymotoros hidroplánok közlekedtek.

Figyelemre méltó, hogy a társaság mennyire bízik a vízben, mert egyetlen DeHavilland DHC-2 Beaver típusú repülőgépük csak úszótalpas, nem kétéltű, vele szárazföldi repülőtérre nem lehet leszállni.

Folyóparti célok vagy a cruiserekről való utasfelvétel a cégnek mindegy.

De kikötnek bárhol, kicsit kihúzzák az úszótalpat a fövenyre vagy leszúrnak egy vasat a homokba, oda repülnek, ahova az utas szeretné.

Vállalnak hagyományos sétarepülést is, erről itt egy videó.

Bízunk benne, hogy jól megy az üzlet és jövőre már a második gépükkel is repülnek majd. Szép kalandokat, jó felszállást.

Címkék: Ausztrália    légitársaság    városnézés felülről    vizi repülőgépek

1 hozzászólás

  1. Vízirepülés » Családi városnézés Tasmániában

    2013. január 22. @ 20:32

    […] tasmán hidroplán légitársaság repülőgépe egy szintén klasszikus kissé korosabb DeHavilland DHC-2 […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL