Hidroplán fesztivál Ausztriában

Ma kezdődik Salzburg mellett a Wolfgangsee tavon a Scalaria Air Challenge hidroplán fesztivál, amely a parton levő és az eseményt rendező szálloda nevéről kapta az elnevezését.

Iren Dornier a cikk írásakor már megérkezett a nagy gépével a tóra, kiposztolta róla a Facebookon ezeket a mobil képeket.

Őt éve ő találta ki ezt a rendezvényt, ami az első időkben csak a szállodára koncentrálódó társadalmi esemény volt, ahol a hidroplán pilóták találkoztak egy jó repülésre és ezzel mintegy szórakoztatták a VIP közönséget. Az éjszaka pedig a szállodában levő Dornier színházban különféle produkcióké és az élő zenéé volt.

A repülőprogramba pedig bekapcsolódtak a szomszédban a Salzburgi repülőtéren állomásozó Red Bull old timerek és világbajnokuk Hannes Arch is.

Azóta annyi változott, hogy a VIP program mellett rászerveztek a parton bámészkodókra is és az elmúlt évtől már kínálják a nyilvános terület,
a public area programjait is.

Akit érdekel a hidroplánok repülése, annak már nem kell elmennie Ausztriáig, hiszen idén szeptember 7-9 között nyolcvan év után szervezésünkben újra látható lesz a Balatonon Tihanyban hidroplán le és felszállás.

Mivel a vízi leszállópályát a magyar szabályok szerint a parttól majd egy kilométerre kellett elhelyeznünk, ezért mi a rendezvény nyilvános részét a balatoni hagyományoknak megfelelően hidroplán nézőhajókkal oldottuk meg.

Vegyen rá minél hamarabb kedvezményes jegyet, hogy közelről láthassa a repülőgépek vízre szállását.

Korábbi anyagunk:
Videóinterjú a Dutsh Catalina fedélzetén

Címkék: Balaton    repülő fesztivál    vizi repülőgépek    Wolfgangsee

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL