Repülőnapok közelednek

Két hét múlva rendezik a francia vörösbor fővárosa Bordeaux mellett Biscarrosse-ban a hidroplán találkozót. Ugyanakkor száll le először német lajstrom jellel a bodeni tó vizére Iren Dornier kapitány a Dornier Do-24ATT amphíbiával.

Május 17-20 közötti franciaországi találkozó programjáról még keveset tudunk, azt már bejelentették, hogy az idén is ott lesz az angol Catalina, újdonságként a Sikorsky S-38 és még nyilván sok klub kisebb repülőgépe.

Utazzon velünk busszal Ausztriába
a hidroplán repülőnapra

Az új fejlesztések beharangozását hiányoljuk.

Itt kéne végre hazai vízen bemutatkoznia a francia Lisa Aircraft hároméltű – föld, víz, hó – AKOYA gépének, már csak azért is, mert két éve a sátorban csak ígérték, hogy a vízi üzemelés is rendben lesz, ami azóta megtörtént.
De jöhetne a két kihívó, Amerikából az Icon A5 és a németekről Iren Dornier a Do-Sray007-tel egy jó kis helyszíni összehasonlításra.

Erdőtűz ellen tűzoltó repülőgéppel címen
képtár csak a Facebook oldalunkon
Ha tetszik Önnek, lájkoljon minket és
a következő plusz anyagunkat egyből megkapja!

Bár az is lehet, hogy az európai piac fejlődésében az új gyártók még nem látnak akkor potenciált, mint Amerikában, hiszen Iren Dornier kivételével már bejelentették, hogy nyáron Oshkoshban fellépnek a színpadra.

A Klassikwelt Bodensee rendezvény a földön, vízen, levegőben szintén május 17-20 között lesz Friedrichshafenben, ahol először száll le német lajstrommal a vízre a képen látható felújított old timer repülőgép, a Dornier Do-24ATT.

Ezen a fesztiválon a közlekedés más klasszikusai is szerepelnek, több hidroplánról nem tudunk, viszont úsznak majd a vízen kétéltű autók is.

Címkék: Biscarrosse    Európa    old timerek    történelem    újdonságok    vizi repülőgépek

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL