A nemzeti légitársaság hidroplánjai Sri Lankán

A SriLankan Airlines 2010 decembere óta két hidroplánnal biztosítja a sziget nevezetességeinek megtekintését a turistáknak.

A Sri Lanka-i nemzeti légitársaság a belföldi forgalom lebonyolítására korábban leányvállalatot hozott létre Sri Lankan Air Taxi néven, amely már korábban is repült belföldön szárazföldi repülőterekre.

A hidroplánok egy éve hét közben napi járatokat, hétvégén pedig chartert repülnek, az utolsó kép szerint akár esküvői járatot is.

A nemzeti légitársaság elnöke Nishantha Wickramasinghe szerint a hidroplánok mintegy a nemzetközi járataik folytatásaként szállítják a turistákat a sziget nevezetességeihez. Felülről mutatják meg az ország szépségeit és a folyókon, lagúnákon vagy víztározókon szinte bárhol leszállhatnak.

A jegyárak pedig igazán barátiak. Egy félórás repülés átszámítva kilencezer forint nagyságrendű.

A szépre festett két hidroplánt egyébként Kanadából személyzettel lízingelik, ebben a konstrukcióban 2012 év végéig négyre növelnék a gépek számát, az addigi tapasztalatok alapján 2013 évtől törekednek végleges megoldásra.

A két hidroplán DHC 6 úszótalpas Twin Otter, két pilótával 15 személyt szállíthatnak. A képeken látható egyszerű felszereltségű kikötőket bázis koordinátorok vezetik, munkájukat biztonsági tiszt segíti. A részletekről még többet megtudhat a Sri Lankan Air Taxi hirdetési videójából.

Mindez innen Magyarországról akár egyénileg is elérhető, hiszen a Lupus Travel akár egy négycsillagos európai üdülés áráért kínálja a szigeti üdülést, benne az ötcsillagos légitársaság Qatar Airways járatával, ahol egy dohai átszállással 12 óra alatt a sziget Budapestről elérhető.

Korábbi anyagaink:
VIDEÓ: Közvetlen Qatar Airways járat naponta Dohába
A szomszédos Maldív szigeteken az első új Twin Otter
VIDEÓ: Hidroplán kikötők Vancouverben

Ajánlott linkek:
Lupus Travel, a Sri Lanka specialista
Qatar Airways, az ötcsillagos légitársaság

Címkék: folyó    kikötő    légitársaság    Sri Lanka

3 hozzászólás

 1. Repülni jó » Sri Lanka újra magyar célkeresztben

  2011. október 11. @ 11:48

  […] Hozzákapcsolva a szigeten kedvencünk, a vizirepülés tavalyi újrainditását is, melyről külön cikket […]

 2. Repülni jó » Missziós tevékenységünk Afganisztánban

  2011. október 13. @ 20:06

  […] Olvasta már? Sri Lanka újra magyar célkeresztben – hidroplánokkal […]

 3. Repülni jó » Besenyei Sri Lankán és Maldív szigeteken turnézott

  2011. december 19. @ 19:25

  […] Sri Lankán még a kávéba és a sörbe is chilit tesznek, a napfürdőben meg a zenére olyan lazák az emberek, Péter egy-két kunsztjától azért egy-egy pillanatra megáll az élet. A nyitányon pedig elrepül a fejük felett, no nem a szamovár, hanem a nemzeti légitársaság, a Sri Lankan Air Taxi egyik Twin Ottere. […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL