Maldív szigeteken az első új Twin Otter

A kanadai Viking Air Repülőgépgyár a párizsi légiparádén jelentette be, hogy kompon úton van a Maldív szigetekre az első úszótalpas, a Trans Maldivian Airways (TMA) részére gyártott 19 személyes kereskedelmi repülőgép, a
Viking Twin Otter 400.

tma1

A Maldív szigetek turizmusát jelenleg mintegy negyven régebbi Twin Otter tartja fenn azzal, hogy a nemzetközi repülőtérről biztosítja tengeri leszállással a legkisebb sziget előtt is a szállodák elérését.

A DeHavilland Canada által gyártott korábbi gépek már harminc-negyven évesek, lassan fizikailag alkalmatlanná válnak a repülésre.

Az ottani pilóták – akik néha szandál nélkül mezitláb és erőből kormányoznak – számára is eljön a 2010-es évek modern avionatikája, amit már a Viking Twin Otterekbe szerelnek.

Highslide JS

A képen látható pilótafülkében már légi összeütközés elkerülő rendszer, fedélzeti és repülési adat rögzítők, népszerű nevén a gép farkában elhelyezett narancssárgára festett fekete dobozok érzékelői kerültek beszerelésre. De tereptárgy veszély jelző és figyelmeztető rendszer is segíti a pilótát abban, nehogy a tengeren egy nagy hajóval ütközzön.

De található a gépen olyan légi forgalom szervező berendezés is, amely automatikusan tartja a kapcsolatot a helyi légi irányítással és robot pilóta is segíti a hidroplán vezetését.

Highslide JS

A már úton levő 848 gyári számú repülőgép 8Q-TMX lajstromszámon repül majd e hónaptól a TMA-nál és követi őt még kettő nemsokára – a 849 és 850 – ebből a típusból, amit a gyár szintén lassan behajóz Kanadában. Így a nyáron már három új gép ékesíti az eddig húsz gépből álló flottát.

DavidCurtis1	DavidCurtis2.jpgDavidCurtis3

A képeken látható David Curtis, Viking Air Repülőgépgyár vezetője Párizsban elmondta, hogy a Trans Maldívian Arways régi felhasználójuk és sok gyakorlati segítséget adott a modell kifejlesztéséhez.

Szerintünk ezért nem véletlen, hogy ők kapták meg az első úszótalpas modern repülőgépet.

Korábbi anyagaink:
Viking Twin Otter 400 engedélyezésének befejezése
Vizirepülés a Maldív szigeteken
Vendégfotók a Maldív szigetekről

Ajánlott linkek:
Paris Air Show
Viking Air Company

Címkék: gyár    Kanada    légitársaság    Maldív szigetek    tenger    újdonságok    vizi repülőgépek

4 hozzászólás

 1. Vízirepülés » A nemzeti légitársaság hidroplánjai Sri Lankán

  2011. október 10. @ 16:43

  […] anyagaink: VIDEÓ: Közvetlen Qatar Airways járat naponta Dohába A szomszédos Maldív szigeteken az első új Twin Otter VIDEÓ: Hidroplán kikötők […]

 2. Vízirepülés » Isztambul is felkerül a térképre

  2012. február 19. @ 19:41

  […] anyagaink: Hidroplánok a görög tengereken Maldív szigeteken az új első Twin Otter Túl a sikeres vizipróbán az […]

 3. Vízirepülés » Az első hidroplán légitársaság Hainan szigetén Kínában

  2012. november 17. @ 23:32

  […] Twin Otterek pedig 19 székkel szereltek, a Viking Air-rel való szerződés aláírásáról egy […]

 4. Repülni jó » Két hír, amely nem rengette meg a világot

  2015. október 16. @ 12:15

  […] kanadai Viking Air repülőgépgyár 2013-ban lépett be az orosz piacra, amikor vezető termékéből a képen látható Viking Twin […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL