Menetrend szerinti repülés lesz Irországban is

A skótok után a szomszédos írek is fantáziát látnak a turisták hidroplánokkal való szállításában, céltudatosan építi fel magát a Harbour Flights Ireland.

2009-ben négy úr összehajolt, hogy az Irországot többnyire Dublinban látogató turistákat kimozdítsa az ír vidékre és ehhez gründoltak egy hidroplán légitársaságot.

Highslide JS

Az ír szállodaszövetséggel fogtak össze, hogy a tengeri kikötők, folyók és tavak hosszabb távon a hidroplánok leszállására alkalmasak legyenek. A világ legnagyobb hidroplán légitársaságának európai leányához, a Harbour Air Maltahoz is elmentek tapasztalatszerzésre, a nevüket is a fenti koncepcióhoz választották.

Az alapítók egy karibi térségben edzett turisztikai szakember, egy befektetési társaságokban jártas ügyvéd, egy kikötőket és más tengeri és vízi létesítményeket építő mérnök, végül egy piaci tapasztalatokkal rendelkező gépészmérnök, aki a hidroplán ötletgazda.

Highslide JS

Egy korábbi légitaxi társaság két Cessna gépét – 172-est és a 206-ost – első lépésben kétéltűvé alakították és tavaly augusztusban több száz néző előtt bemutatták, hogyan repülnek a vízen.

Majd szeptemberben szerveztek egy tesztrepülést a dublini kikötőbe, erről Robbie Cox a légitársaság oldaláról elérhető képeit ajánljuk.

Ezév februárjában az ország közepén, Limerick-ben megegyeztek a városi tanáccsal, hogy létrehozzák Európa második városközponti vizi repülőterét az esti képen látható ultramodern hotel előtt a Shanon folyón.

Jővőre nagyobb 9 utast szállító Cessna 208 Caravan Amphibiannal, majd 2013-ban már húsz utast repítő DHC- 6 Twin Otterral bővítik a flottájukat.

Ambiciózus az útvonal térképük is, összeköti az ismert turista helyeket.

Korábbi anyagaink:
VIDEÓ: Hidroplán kikötők Vancouverben
Menetrend szerinti járat Máltán
Skót vizeken

Ajánlott link.
Harbour Flights Ireland

Címkék: légitársaság    menetrendszerinti járat    tenger   

3 hozzászólás

 1. Repülni jó » VIDEÓ: Látogatás a HighFly szimulátorokban

  2011. május 25. @ 19:02

  […] Ajánljuk a vizirepülésről Hidroplánok Írországban […]

 2. Repülni jó » Moszkvai charter Sármelléken

  2011. május 26. @ 12:24

  […] ajánlatunk: Beluga a GÉPMADARAKban Hidroplánok […]

 3. Vízirepülés » Repülések szüneteltetése Máltán

  2013. április 16. @ 15:55

  […] Próbálkozott már Görögországban, ahova egy gépet adott több nyárra és legutóbb Irországban is emlegették, mint szakmai […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL