Seawind, a farokmotoros hidroplán

Alkatrészenként ládákban megveszed, magad összerakod jellegű gépként készült eredetileg, de már Kanadában építik a gyári változatát is ennek a farokmotoros kétéltű repülőgépnek.


Highslide JS

Észak – Amerikában több helyen a nyolcvanas évektől készlet építésű repülőgépként gyártották, körülbelül kétezer óra kellett, hogy a ládákban megkapott alkatrészekből repülőképes állapotba jusson.

Alább egy családi összerakás örömteljes képei, ami ne tévesszen meg senkit, mert kellett hozzá szaktudás, nemcsak smirgli.

Néhány éve több mint hetven amatőr építésű gépet regisztráltak, korábban megszüntették az ilyen típusú gyártást és piacra dobták a maradék összes kit-et, amiből még várható majd néhány példány összerakása.

Több mint ötven megrendeléssel a kezükben egy francia kanadai kisvárosban jelenleg építik a Seawind 300C négy-öt üléses új kanadai szabványoknak megfelelő kompozit kereskedelmi változatot.

A gyár főnöke az a Dick Silva, aki a kit-teket is gyártotta és korábban egy erősebb kit prototipus berepülésekor összetörte magát és a gépet, amely baleset bármily furcsa, de a szereplők túlélésével bizonyította a géptest és a motorelrendezés erősségét.

Néhány szokásos adat inkább a vízi üzemelésre koncentrálva: négyszáz méter felszállási vízhossz, bírja a viharos időt is, ahogy egy egészen friss márciusi videón látni lehet.

Leszállásnál terepakadállyal kell neki négyszáz méternyi szabad víz, egyébként elég a fele, háromszáz kilométer körüli az óránkénti átlagsebessége és négyszázezer dollárért már igényesen felszerelve megvehető. További részletek a gyári linken.

Korábbi anyagaink:
Dornier SRay 007
ICON A5

Ajánlott link:
Seawind Repülőgépgyár

Címkék: Amerika    Kanada    vizi repülőgépek

2 hozzászólás

  1. Repülni jó » Branson az űrtől az óceán fenekéig

    2011. április 9. @ 14:39

    […] Olvasta már? Seawind, a farokmotoros hidroplán […]

  2. Vízirepülés » Hidroplánok és vizisárkányok Floridából

    2011. április 26. @ 19:57

    […] anyagaink: Seawind, a farokmotoros hidroplán ICON A5 szállítása őszre […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL