ICON A5 szállítása őszre várható

Magyar beszállító cég is dolgozik azon, hogy az ICON A5 kétszemélyes kétéltű sport repülőgép első vevője ősszel megkapja a megrendelését.

Egy F16-os harci pilóta – Kirk Hawkins – és egy bankár a kaliforniai Szilícium Völgyből – Steen Strand – befektetőként és cégalapítóként közösen azonnal lecsaptak a lehetőségre, amikor 2004-ben az amerikai légügyi hatóság létrehozta a könnyű sportrepülők kategóriát.

Ebben a kategóriában azóta csak húsz óra – fele idő fele költségen a hagyományos privát pilóta licenchez képest – gyakorlati repülési idő szükséges a pilóta jogosítvány megszerzéséhez.

Az új lehetőséghez egyik új gépként – korábban már irtunk róla – tavaly készült el a kereskedelmi változat, amit a nagyfőnök Kirk repül először.

Tavaly nyáron elvitték a gépet bemutatni kedvenc helyemre, Oshkosh-ba Wisconsin államba is, amely az egyik legnagyobb vizirepülőbázis Észak-Amerikában. Íme a fogadtatás képei.

Highslide JS

Szintén tavaly nyáron az ICON Repülőgépgyár a kompozit elemek gyártását két beszállítónak adta ki. Az egyik cég kanadai, a másik pedig a magyar Flytech Kft Szombathelyről. A magyar cég régi kompozit elem beszállítója német és osztrák – köztük a bécsújhelyi Diamond Aircraft – gyáraknak.

Az ICON honlapján az első száz vevőnek 135 ezer amerikai dollár fix áron ez év második felére ígérik a szállítást, feltéve, hogy a megrendeléskor százezer dollár letétet megfizetnek.

Korábbi anyagaink:
Összecsukható vizirepülőgép – ICON A5
Iren Dornier újra a világ körül

Ajánlott link:
ICON Repülőgépgyár

Címkék: Amerika    gyár    képtár    újdonságok    vizi repülőgépek

6 hozzászólás

 1. Vízirepülés » Vendégvideók: Felszállások és landolások a vizen

  2011. március 22. @ 11:48

  […] anyagaink: VIDEÓ: Repülés az eredeti Piper Super Cub-bal Comóban ICON A5 szállítása őszre várható VIDEÓ: Magyar hidroplánok A legkisebbtől a […]

 2. Vízirepülés » Hidroplánok és vizisárkányok Floridából

  2011. április 26. @ 19:58

  […] Korábbi anyagaink: Seawind, a farokmotoros hidroplán ICON A5 szállítása őszre várható […]

 3. Vízirepülés » Seawind, a farokmotoros hidroplán

  2011. szeptember 28. @ 15:07

  […] Korábbi anyagaink: Dornier SRay 007 ICON A5 […]

 4. Repülni jó » Bimbózó hölgypilóta és az új MS repülési szimulátor

  2012. január 13. @ 11:48

  […] videón repülő kétéltű gép a még fejlesztés alatt levő Icon A5, ami vízről csónakteste miatt szebben száll fel és le. Talán azért lett az új szimulátor […]

 5. Vízirepülés » RC hidroplánok vizen, havon

  2012. március 16. @ 19:15

  […] előre az Icon A5 fejlesztése is, mióta a Google volt vezérigazgatója is beszállt befektetőként, növekszik az ismertsége. […]

 6. Vízirepülés » Old timer fesztivál volt az idei Sun ‘n Fun.

  2012. május 16. @ 12:19

  […] Korábbi anyagaink: Videó: Az angol Catalina repülése Biscarrosse-ban Egy modern amerikai hidroplán, az Icon A5 […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL