Hajóhídas tisztelgés a Bodensee-n

2007 május 20-án köszöntötték szülővizén, a bodeni tavon a hajók és a vitorlások a Dornier Do-24ATT amphibia repülőgépet, melyről pazar légifelvételeket készített a Tukan Film stábja.

Mielőtt a videót levítenénk, annyit el kell mondani, hogy ez nem egy egyszerű köszöntés, henem egy világkörüli repülőút méltó megünneplése.

Iren Dornier az unoka felélesztette és a kornak megfelelően korszerűsítette a nagypapa. Claudius Dornier Do-24 elnevezésű modelljét.

Egy negyvenes évek beli repülőgép testet újitottak fel a német kormány hathatós támogatásával a Fülöp Szigeteken. Clarkban a kétezres évek elején.

Majd 2004-2006 között világkörüli útra indultak vele. Fülöp szigetek, Európa, Észak Amerika, Dél Amerika.

Nosztalgia repülések a két világháború közötti Dornier gépek stílusában, valamint Iren Dornier kapitány meghívására világhirességek a másodpilóta ülésben, Harrison Ford a szinész és Sir Richard Branson a repülési unikum.

Végül annyit még elmondanék és ezt magától a kapitánytól tudom, hogy a Dornier család minden vizi repülőgépét Friedrichshafenben és a Bodensee-n repülte be, ezért természetes a tiszteletadás hajóhíd formájában is az ottani érdeklődők részéről.

Korábbi anyagaink:
Dornier 24 ATT a vizen
Dornier repülőgépgyár Manilában

Ajánlott link:
Logbuch der Traume

Címkék:    történelem    videó

1 hozzászólás

  1. Vízirepülés » Iren Dornier leszállt a bodeni tóra

    2012. május 23. @ 11:00

    […] be, így ez a leszállás tisztelet a tervező nagyapának az unoka kapitány részéről. A világ körüli út után is szállt már le itt ez a repülőgép, csak akkor még nem volt német […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL