Ifjú közönség három világrészen

Három fénykép igazolja, hogy a világ három sarkában, ahol jártunk, a fiatalok vagy inkább gyerekek a hidroplánok barátaivá, a vizirepülés rajongóivá válhatnak. Ime.

dubai

2009 január, Dubai melletti repülőtér a sivatagban, ahol egy versenyen Veres Zoli mindenkit tönkre vert. A képen a rendezvény bejáratánál egy Cessna 208 Caravan amphibia, a műsorban pedig a kis karapekok nyúzzák a kabinban a kormányt, szaladgálnak az úszótalpon, a pilótabácsi pedig lelkesen magyaráz.

Háromszor mentem vissza, hogy újra gyerekké lehessek, de nem vettek be a buliba, túlkorosként nem ülhettem be a pilóta ülésbe. Az esemény a Dubai Idegenforgalmi Hivatal rendezvénye volt a hidroplán megszerettetésére a gyerköcökkel, akik nagyobb korukban nem fognak közömbösen elmenni egy hidroplán mellett.

77alainalain09alain13

2009 július a Salzburg melletti tavon a Scalaria szálloda előtt vizirepülő urak klubszerűen egy örömrepülésre összejönnek, amikor nem veri ki őket a naponta menetrendszerűen érkező egy órás trópusi zárpor.

scalaria

A közönség képletesen a kerítésen kivül a szabad partszakaszokon azért oda-oda ólálkodik, hogy gyönyörködjön a le- és felszállásokban. És a képen látható gyerekek a jővő rajongói.

rimg0421rimg0311wsee19

2009 augusztus, Moszkva melletti repülőszalon, emberpróbáló hidegben és a katonai gépek nyomasztó tömegével és fölényében. A tányéros katonai légi irányítógép árnyékában kis műanyag hidroplán csibék kelletik magukat.

moszkva

A képen az ifjú hölgy pózól a családi fényképalbumba, de a gyerköcöket a pilótabácsi ugyanúgy szárnyai alá veszi, mint ötezer kilométerrel arrébb tette azt kollégája a sivatag forró homokjában.

moszkvavizi05moszkvavizi03moszkvavizi5

Korábbi anyagainkból
válogathat a Dubai, Scalaria és Moszkva címszavak alatt.

Címkék: képtár    repülő fesztivál    vizi repülőgépek

2 hozzászólás

  1. Vízirepülés » Tengeri ünnep hidroplánokkal

    2011. április 16. @ 12:12

    […] anyagaink: Ifjú közönség három világrészen VIDEÓ: Sétarepülés a vízről […]

  2. Repülni jó » Tengeri ünnep hidroplánokkal

    2011. május 9. @ 14:04

    […] anyagaink: Ifjú közönség három világrészen VIDEÓ: Sétarepülés a vízről […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL