Viking Twin Otter 400 engedélyezésének befejezése

viking_kicsi90 napon belül várható a repülőgép engedélyezési tanúsitványának kiadása és akkor kereskedelmileg is újraéled a világ eddig több mint hatszáz példányban legyártott húsz személyes repülőgépe, a Twin Otter.

Mikor a Bombardier néhány éve benyelte a DeHavilland Canada – DHC – céget, csak a 8-as modellt tartotta meg. Kanadai befektetők megszerezték a korábbi DHC egytől hétig tartó modellek örökségét, és a Viking Air 2007-ben megkezdte a korábbi DHC6 modell mai igényeknek való áttervezését és kereskedelmi értékesítését.

Gyártják majd szárazföldi változatban, sítalppal és kivételesen hideg körülmények közé, valamint a minket érdeklő két változatban, sima úszótalppal és a nagyítható képen látható amphibiaként is.

Highslide JS

Várható volt a régi-új gép sikere, hiszen a Maldív szigetek turizmusa az ott szolgáló repülőgépek elöregedése miatt pár éven belül összeomolna, ha nem lenne utánpótlás. Nem véletlen, hogy ők inditották el két éve a gép kereskedelmi sikerét 24 megrendeléssel, néhány év múlva így néz ki majd az új Maldiv szigeteki flotta.

Highslide JS

Azóta a Viking a világ nagy airshow-ikon sorba jelenti be a földrészek elfoglalását. Párizsban hozták nyilvánosságra a svájci európai központot, most Dubajban a közel keleti központ szervezéséről és újabb ottani eladásokról beszéltek.

viking01viking03viking02

Sőt Dubajban megcibálták a vizirepülőgép gyártó nagyhatalom, Oroszország bajszát is azzal, hogy egy moszkvai illetőségű Vityaz Avia cégnek eladtak két darabot az új gépből és számítanak rájuk harmadik Kanadán kivüli központjuk létrehozásában.

Highslide JS

Kanadában, a vizirepülés paradicsomaként elhíresült British Columbiában levő üzemben gőzerővel folyik a gyártás, jővő tavasszal az első gépet le kell szállítaniuk a közel keletre.

A Viking Twin Otter 400 amphibia repülőgépet karácsonyig bemutatjuk a GÉPMADARAKban.

Korábbi anyagaink:
Twin Otter feltámadása
Vizirepülés a Maldív szigeteken

Ajánlott link:
Viking Air Repülőgépgyár

Címkék: Amerika    Maldív szigetek    vizi repülőgépek

4 hozzászólás

 1. banki

  2009. december 14. @ 11:59

  Magyarországon mi a helyzet? A Dunán, vagy a Balatonon nem lehetne okosan üzemeltetni ilyen repülőket? Néhány évtizede a Műegyetem előtti Dunaszakaszon szálltak fel, le a bécsi járatok, persze akkor még kevesebb híd volt, de elég hosszú a Duna, és elég nagy a forgalom pld a Balaton és Pest között…

 2. Vízirepülés » Vendégfotók a Maldív szigetekről

  2011. január 3. @ 12:39

  […] anyagaink: Vizirepülés a Maldív szigeteken – képtár A Viking Twin Otter 400 engedélyezésének befejezése VIDEÓ: Két hidroplán az […]

 3. Vízirepülés » Maldív szigeteken az első új Twin Otter

  2011. június 28. @ 15:01

  […] anyagaink: Viking Twin Otter 400 engedélyezésének befejezése Vizirepülés a Maldív szigeteken Vendégfotók a Maldív […]

 4. Vízirepülés » Az első hidroplán légitársaság Hainan szigetén Kínában

  2012. november 17. @ 23:33

  […] Twin Otterek pedig 19 székkel szereltek, a Viking Air-rel való szerződés aláírásáról egy […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL