Dornier Seaplane cég Kanadában építkezik

Az első Dornier repülőgépgyár alapításának 100-ik éve tiszteletére gyárat épít Conrado Dornier Kanadában, ahol a következő öt évben a Dornier Seastar 10 személyes luxus változatát állítják elő kompozitból.

seastar01

Conrado, aki apja, ifjabb Claudius Dornier professzor negyedszázados modelljének modernizálásán dolgozik több mint tíz éve, azért választotta Kanadát a gyár helyének, mert ott természetes a terep és a piac a vizirepülők számára.

Highslide JS

seastar02seastar03seastar04

A szárny közepén egy sorba rendezett, jellegzetesen Dornier stílusú elől húz, hátul tol kétmotoros hajtómű uralja az amphibiát, amely a víz mellett a szárazföldön is rövid nekifutású fel- és leszállást (STOL) biztosit a repülőgépnek.

A repülőgép a közel 1700 kilométeres hatótávolságot közel háromszáz kilométer per órás átlagsebességgel teljesíti, a személyzet két pilótából áll.

Highslide JS

seastar05seastar07seastar08

A kabinelrendezésben a hat személyest kinyujtják majd a tizenkét személyes elrendezés felé és a középső gyári képen látható luxusfotelekkel rakják tele, ami ma lassan sztenderd lesz minden elegánsabb repülőgépen.

adam1

A jellegzetesen Dornier stílusú elől húz, hátul tol kétmotoros hajtómű más gépeken is terjed, ezért később visszatérünk majd szakértőnkkel a témához.

Korábbi anyagunk:
VIDEÓ: Iren Dornier a Scalariáról

Ajánlott link:
Dornier Seaplane Repülőgépgyár

Címkék: képtár    vizi repülőgépek

1 hozzászólás

  1. Repülni jó » IATA: kezdenek magukhoz térni a légitársaságok

    2009. december 2. @ 10:05

    […] Dornier Seastar ajánljuk cikkünket a vizirepülés oldalakon […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL